Hvor mange timers søvn skal du få?

Besvarelse af spørgsmålet “Hvor mange timer skal du sove?” er besvaret hos bl.a sleepzone.dk. Det er et komplekst spørgsmål. Dine søvnbehov er forskellige, afhængigt af om du er førskolebarn, teenager eller voksen. Førskolebørn har brug for ca. 10 timers søvn, mens børn i skolealderen har brug for 9 til 11. Teenagere har brug for mellem otte og ti timers søvn. Voksne bør sigte mod at få syv til ni timers søvn. Du kan have brug for mindre søvn, hvis du er ældre end 65 år.

Forskning viser, at voksne har brug for mellem syv og ni timers søvn per nat. Der er undtagelser fra denne generelle anbefaling. Forskning viser, at voksne sjældent har brug for mindre end syv timers søvn om natten, selvom nogle mennesker er disponeret for at gøre det. Dette kan indikere et mere alvorligt helbredsproblem eller en søvnforstyrrelse. Det er vigtigt at kende dine sovevaner og planlægge din dag omkring dem.

For dit velbefindende og helbred er en god nats søvn afgørende. Det forbedrer din krops evne til at fungere og holder dig vågen. Efter en god nats søvn føler du dig mere vågen og opmærksom, når du vågner. National Sleep Foundation siger, at de fleste mennesker sover inden for de anbefalede timer. Retningslinjerne nedenfor hjælper dig med at beslutte den bedste type søvn for dig.

En voksen, der er sund, har brug for 7 til 9 timers søvn hver nat. Teenagere og små børn kræver tværtimod mere søvn end voksne. Ældre mennesker kan have brug for 7 til 8 timers søvn om natten, men kan klare sig med at sove længere i løbet af dagen. Du kan få nok søvn til at føle dig opdateret og opmærksom hele dagen. Du vil føle dig mere opmærksom i løbet af dagen, hvis du tager en pause i løbet af dagen.

Der er mange fordele ved at få nok søvn. Du får et bedre helbred og mere energi i løbet af dagen. Din daglige funktion kan blive påvirket, hvis du ikke får nok søvn. En times søvn om dagen er nok til at påvirke din energi, kognitive funktion og kardiovaskulære sundhed. Du kan føle dig træt, stresset, udbrændt og ude af stand til at udføre dine daglige opgaver.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *