Guide – få styr på dit pengeforbrug i dagligdagen

Føler du at pengene slipper op alt for hurtigt, eller har du problemer med at fastholde en stabil økonomi? Her i artiklen får du en række gode og konkrete råd til, hvordan du med relativt simple kneb kan få et bedre overblik over din økonomi i dagligdagen.

Få styr på madbudgettet

Madbudgettet er et af de steder, hvor økonomien for alvor kan komme på et galt spor. Det er let at blive fristet af de mange gode tilbud, købe en pizza på vej hjem fra arbejde eller bare være lidt for glad for to-go kaffen fra byens bedste café. Naturligvis skal der være rum til at kunne tillade sig selv lidt luksus, men økonomien skal også tillade det.

Få lavet et realistisk madbudget, der sikrer, at du ikke bruger for mange penge på mad. Det er vigtigt, at madbudgettet ikke er for ambitiøst til at begynde med. Det skal også være realistisk, og du skal stadig kunne nyde dine måltider. Du kan eventuelt kigge på dine gamle kontoudtog, hvis du gerne vil danne dig et indtryk af, hvad dit madforbrug er.

Vær forberedt på uforudsete udgifter

Hvis du gerne vil have en sund økonomi, skal du være godt forberedt på uforudsete udgifter. Hvis du ikke allerede har det, bør det være en prioritet for dig at få lavet en opsparing, der kan dække dine mulige udgifter. Det kan være en god idé at regne lidt på, hvad dine uforudsete udgifter reelt kan være. Hvad koster en ny computer, hvis din gamle går i stykker, og hvad med din smartphone? Nogle husstande vil have behov for en større opsparing, mens det for andre husstande ikke vil kræve så meget.

Hvad kan jeg forbruge?

Det er altid en god idé at finde dit rådighedsbeløb, så du har en klar idé om, hvad du har tilbage til forbrug. Dit rådighedsbeløb finder du ved at trække dine udgifter fra dine indtægter. Husk at inddrag alle dine faste omkostninger – også dem der ligger lidt ude i fremtiden.

Lån penge og lad dine drømme gå i opfyldelse

Er dit budget for stramt, eller mangler du bare de sidste penge for at kunne realisere dine drømme? Så er der masser af muligheder for at lån penge på nettet. Her tilbyder selskaber både klassiske online lån som kviklån og SMS lån, mens der efterhånden også er en del firmaer, der tilbyder kreditter. En kredit fungerer lidt på samme måde, som en kassekredit gør. Den er oplagt at have, hvis du ønsker en økonomisk sikring – for eksempel mod en uforudset udgifter.

Før du vælger den første og den bedste udbyder af online lån, er det en god idé at lave en sammenligning. Indhent tilbud flere steder og sammenlign lånene ud fra ÅOP og de samlede kreditomkostninger. Ved at kigge på ÅOP, kreditomkostningerne, tilbagebetalingen og i øvrigt læse lånetilbuddet grundigt igennem, kan du nemmere finde det billigste lån online.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *